Gràcies a les II Jornades de Programari LLiure, vaig poder conèixer que era el Latex. Va ser només una petita introducció, però suficient perqué em despertés el “gusanillo” i decidí aprendre’n més i utilitzar-lo en els meu documents. En la meva búsqueda de informació, em vaig trobar amb varies webs on feien referència a normés tipogràfiques i de maquetació, basades ens estudis, que indiquen quin és el medi/colors/tamany de text que permet un millor llegibilitat a l’ull humà.
Aquestes webs van fer que encara m’agradés més el Latex, ja que no només feia documents amb facilitat, si no que tenia la certesa que els seus lectors els llegirian amb comoditat. Fa uns dies que estem discutint a la llista de distribució de Catux que els colors de la web no es veuen be a alguns monitors, que la lletra és potser massa petita, i alguns aspectes de forma. Aixó m’ha fet refrescar els meus conceptes de bona llegibilitat, i m’ha agradat molt com ho resumeix aquest blog. Així que si voleu millorer els vostres documents, doneu-li una llegida ;) .
Per cert, jo també estic tenint problemes a l’hora de fer la documentació del meu PFC. La maqueta que s’ha de seguir és horrible, es passa totes aquelles normes pel forro. És un típic document de word amb tot el text amb arial, canviant tamany de text i posant negretes. I establint regles de separació entre paràgrafes i objectes (taules i imatges) bastant absurdes al meu parer. I clar, per suposat, només ofereixen plantilles en format propietari, M$ Word. I jo que volia fer servir Latex, com a MOLTES universitats amb una mica més de cara i ulls en aquest aspecte, doncs “ajo i agua”.